Sejak dua menjak ni bila lepak minum dengan kawan, aku sebaik mungkin elak sembang bab politik.

Sejak dua menjak ni bila lepak minum dengan kawan, aku sebaik mungkin elak sembang bab politik.

Bukan pasal apa, sebab nak elak daripada perbalahan tak perlu.

Bila bersembang dengan orang yang boleh bawa bincang, senang.

Tapi kalau duduk dengan orang yang rasa semua maklumat yang dia ‘ada’ itu dah tepat dan paling maksum, payah deh.

Jangan lupa, wartawan ni masuk banyak tempat, mana-mana puak punya baik, kita tahu, dan benda buruk pasal dia pun kita tahu.

Cuma kau dah cukup sedia ke nak pecahkan berhala dalam otak kau itu?

Kalau belum, kita sembang pasal bola cukuplah.

Arsenal seri semalam lawan Atletico Madrid. Harapnya minggu depan tolonglah menang. Kalau seri habislah harapan nak menang Europa League.

Musnah juga harapan nak masuk Champions’ League musim depan.

Dan semoga Arsene Wenger dapat bersara dengan piala di tangan.

Sekian.

Ali Imran
Wartawan Awam

x x x

Sehingga 8 Ogos 2018, post ini telah menerima 83 ‘Like’, 3 ‘Share’ dan 27 komen di Facebook.

Lihat artikel asal di Facebook melalui pautan di sini. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *