Kewartawanan Bukanlah Hanya Tentang Politik

screenshot-79

Terjun ke bidang kewartawananan bukanlah sesuatu yang aku rancang. Sejak zaman universiti aku memang dambakan untuk bermain dalam industri perkapalan dan itulah yang aku buat sebelum takdir menjodohkan aku dengan kerjaya ini.

Umum berpendapat kerja wartawan ini hanyalah menulis – seolah kerjanya senang bangat deh. Orang cakap, kau kakak tuakan dan ulang.

Sehingga hari ini aku masih menerima sinisan orang ramai yang menganggap wartawan sebagai anjing sesetengah pihak. Kata mereka industri ini tidak telus. Banyak sembunyikan fakta sebenar.

Ada juga yang pantang dengar perkataan wartawan, benda pertama yang terlintas di fikiran mereka adalah “Boleh tak masukkan produk saya dalam akhbar?” Maka tidak hairanlah ramai juga wartawan yang malas nak hebahkan kerjaya mereka secara terbuka.

Dalam satu sesi soal jawab mudah dengan kira-kira 20 responden, aku tanyakan apa yang dimarahkan sangat tentang berita, tentang akhbar, tentang surat khabar dan tentang wartawan itu sendiri.

Rata-rata jawapan yang aku terima menyatakan – mereka bencikan berita politik yang dijaja pihak media.

Jawapan ini memang sudah dijangka, sebab tak payah nak tanya pada orang ramai – kami para wartawan pun ada yang dah naik jelek dengan permainan orang-orang mabuk kuasa ini.

Pun begitu, ada sesuatu yang kita semua harus tahu tentang dunia kewartawanan dan ini amat penting untuk memastikan persepsi terhadap kerjaya ini, seterusnya industri media secara seluruhnya mendapat tempat yang adil di mata masyarakat.

Perkara itu adalah: KEWARTAWANAN BUKANLAH TERTAKLUK KEPADA CERITA POLITIK SEMATA-MATA!

Mari kita ambil senaskah akhbar, kita buka helaiannya dari muka ke muka. Perasan tak yang ada pelbagai jenis berita selain politik, antaranya:

– Jenayah
– Alam Sektiar
– Agama
– Keluarga
– Bisnes
– Sukan
– Kerja masyarakat
– Seni
– Masalah setempat
– Pelancongan
– Budaya
– (tambah sendiri)

Ruang politik hanyalah satu daripada cabang-cabang di atas. Cuma malang sedikit, di negara ini berita politik lebih mendapat tempat di muka depan atau sari berita utama di tv dan radio, itu perkara di luar kawalan kita.

Jika kita menjatuhkan satu ‘blanket perception’ terhadap industri media dek kerana cerita-berita politikus tikus mius ini lalu memboikot media secara seluruhnya (seperti kempen oleh sesetengah pihak), sebenarnya ada banyak perkara lain yang akan kita ‘miss’ dalam masa yang sama.

Buat penulis sendiri, tiap kali bila ditanya tentang konten-konten di media yang berkonotasi negatif, apa yang boleh dikatakan hanyalah masih ada ramai wartawan di luar sana yang berusaha bersungguh-sungguh menyedia konten bertema positif buat pembaca.

Kami sedar perlu ada orang yang buat kerja ini. Kami sedar yang media memainkan peranan penting mengubati masyarakat yang semakin sakit ini.

Buat yang masih sakit hati tentang keberadaan berita-berita yang bikin sakit hati, apa yang boleh dibuat adalah – self filteration.

Nanti kita bincang topik ini dalam ruang yang lain.

Jumpa lagi, selamat memberita.
Ali Imran
Wartawan Awam

Kredit gambar: http://kendaripos.fajar.co.id/wp-content/uploads/2016/03/[email protected]

2 hari yang menyegarkan di #MA2016!

Dua hari yang buat aku ternganga!

Hadir ke #MA2016 membuatkan aku terasa dunia ini amat luas peluangnya bagi orang yang berusaha, bagi orang yang mencari jalan dan bagi orang yang tak henti percaya.

Semalam dalam sesi bersama Eric Kaduru, co-founder Social Enterprise dari benua Afrika iaitu KadAfrica Estate, beliau cerita pengalaman mambangun syarikat yang bikin untung tapi dalam masa sama menaik taraf kehidupan 2,000 wanita di benua itu melalui usaha tani.

Kebanyakan orang, bila sebut tentang social enterprise masih ingat ia seperti NGO, bererti ia tak sepatutnya buat untung dan lebih mengutamakan kerja sosial, dan soalan ini ditanya kepada Eric, beliau jawab dengan cara yang paling mudah.

“Bisnes adalah bisnes. Ia perlu untung. Tapi tidaklah sampai melebihkan pemilik syarikat, buat masa ini bukanlah sampai saya boleh pakai kereta mewah atau bercuti di luar negara. Tetapi syarikat mesti buat untung. Untung adalah penting kerana lebih banyak kita untung, lebih banyak kita boleh beri kembali kepada masyarakat,”

Hari ini, lima panel duduk dalam satu forum membincangkan tentang peranan pihak kerajaan membantu usahawan di Malaysia.

Jonathan Lee, Executive Director di MaGIC berkata, Malaysia adalah satu daripada negara yang amat memberi sokongan kuat kepada para usahawan. Ia selari dengan usaha-usaha di negara maju seperti U.S di bawah pimpinan Obama dan jiran kita, Singapura yang terus menjalankan program-program pembangunan usahawan.

Senior Vice President, Credit Guarantee Group, Mohammed Azman pula kata, sehingga hari ini masih ada RM 1.1 Billion yang yang belum terusik di bawah Greentech Financing Scheme. Woon Foo Wen, COE di Greentech Malaysia Alliance turut berkongsi bahawa potensi pasaran yang menanti industri hijau melangkau jauh di persada antarabangsa.

“Gelombang industri yang mesra alam sudah melanda dan akan memainkan peranan lebih besar dari masa ke masa kepada kita. Syarikat-syarikat besar kini akan bertanya ‘apakah proses bisnes anda mesra alam?’ sebelum jalinkan usahasama,” jelas Woon.

Itu yang berlaku semalam dan hari ini.

Esok? Aku pagi-pagi akan terpacak depan MaGIC untuk keynote dari Fadzaruddin Anuar, Founder dan CEO Fashion Valet. Topik beliau – Growing Through Mistakes.

Sabtu? Pagi hari Joe Flizzow dan Altimet akan cerita kisah perjalanan mereka daripada anak seni menjadi usahawan dan petangnya pula ada pesta kerjaya.

Sempat lagi nak beli tiket untuk sesi esok. Maklumat lanjut klik sini – http://academy.mymagic.my/ma2016/

Agak susah, walk in pun boleh – langsung aja ke bangunan MaGIC di Cyberjaya.


Ali Imran
Wartawan yang bakal run startup sendiri


All Set for #MA2016

screenshot-78Panggilan buat orang-orang BISNES, STARTUP dan SOCIAL ENTREPRENEUR!

(Dan pada yang mahu jadi tiga golongan di atas)

– – –

Secara umum, kita kenal Joe Flizzow sebagai artis irama rap – dan kita tahu bagaimana hari ini beliau juga seorang usahawan berjaya.

Tak lupa juga pada yang selalu shopping online, pasti pernah jenguk ke Fashionvalet, kalau ke KL Sentral, iklan mereka terpampang di skrin iklan utama berulang-ulang, Fadzarudin Anuar adalah co-founder-nya.

Yang suka cari jodoh di Tinder, Sriram Krishnan, Head of International Growth mereka akan hadir di Cyberjaya minggu hadapan.

Bincang tentang prospek meningkatkan taraf hidup masyarakat, anda pasti tak mahu lepaskan peluang mendengar sendiri kisah dari Eric Kaduru, Founder ‘Kad Africa’. Dengar sendiri bagaimana mereka meningkatkan taraf hidup para wanita di beberapa negara benua Afrika melalui usaha tani.

Selain itu, ada juga:

– Adriana Gascoigne (CEO & founder, Girls in tech)
– Tobias Gould (Founder & Partner, Jerry Bottle)
– Novita Jong (Senior Sales lead APAC, Twitter)
– Brian Wong (Founder, Kiip)
– Vishal Harnal (Venture Partner, 500 startups)

Tak perlu bayar tiket kapal terbang beribu RM untuk jumpa mereka ini, sebab semuanya akan hadiri di Cyberjaya pada 21 – 24 September bulan ini!

MaGIC Academy Symposium 2016 ( #MA2016 ) dianjurkan lagi tahun ini selepas kejayaan penganjurannya pada tahun 2015, dan ia akan jadi lebih baik kali ini – jangkaan 2,000 peserta meliputi startups, usahawan sosial dan turut menawarkan peluang-peluang pekerjaan!

Bergantung kepada minat masing-masing, anda boleh pilih menjadi peserta ‘Entreprenuership Track’ yang fokus kepada perkongsian para usahawan dari segi pengalaman, hemat, strategi dan taktik perniagaan.

Manakala buat peserta ‘Social Enterprise Track’ pula, ini peluang keemasan mempelajari secara dekat perjalanan keusahawanan yang bermain dengan tanggung jawab lebih besar iaitu untuk membangun masyarakat bersama bisnes yang diusahakan!

Ada juga ‘Startup Career Fair’ dengan penyertaan lebih 100 pempamer yang memberi anda peluang untuk terlibat langsung dalam dunia perniagaan sebutan ramai era ini!

Dapatkan maklumat lanjut di academy.mymagic.my/ma2016

Pembelian tiket boleh dibuat di https://peatix.com/sales/event/191076/tickets dan masukkan kod MA2016CATJIRA untuk diskaun, haha!

I will be there too, peluang beb, peluang!

Ali Imran
Wartawan Awam

[MBM] “Macam mana nak tulis sesuatu bagi produk nampak bagus?”

Mitos Media – Bisnes (MBM) – Siri Mini

Antara soalan yang amat biasa aku dapat –

“Macam mana nak tulis sesuatu bagi produk nampak bagus?”

Aku jawab, ada dua cara.

1. Kau tulis sendiri

Kau cerita yang betul tentang produk. Aku sebenarnya menyampah dengan usahawan suka overclaim tapi macam yang aku selalu kata, pilihan di tangan kau.

Ada yang kata, “produk aku ni biasa-biasa aja, tak tahu apa yang bagus aku nak tulis tentangnya”.

Golongan macam ini, ada dua kemungkinan jenis manusia.

Pertama, benda tu bagus tapi dia segan nak cakap. Al Maklumlah, orang Melayu kan, penuh adab sopan, tak mahu nampak riak di mata orang.

Kedua, orang yang memperbodoh dirinya sendiri. Kalau kau dah tahu produk tu tak bagus, yang kau nak jual buat apa?

Golongan pertama, boleh aku bantu dengan panduan berikut:

a. Buang rasa malu tak bertempat. Kau nak menjual barang, bukan jual diri
b. Empat sudut pandang untuk cari kebaikan produk kau – pilihlah mana yang kau suka atau nak guna semua pun boleh

i. Impak kepada pengguna
ii. Impak sosial
iii. Impak ekonomi
iv. Impak agama
v. Impak-ku-pak-kis (ok aku cuba buat lawak. baik kau gelak)

c. Kau tulis benda betul, jangan mislead pengguna
d. Kalau kau rasa dengan menulis benda betul buat produk kau nampak tak gempak, tak apa. Kau bukan tahu yang benda yang mungkin kau nampak tak gempak di mata kau, sebenarnya gempak di mata orang lain
e. Seperti Izwan Robotys biasa cakap – teruskan bereksperimen. Kalau ayat kau hari ini tak cukup cantik, esok kau eksperimen dengan ayat lain pula. Life is a never ending lessons!

2. Kau upah orang.

Ini senang – kau boleh cari penulis, kau minta dia yang fikirkan semua benda dalam item (1).

Kerja kau tinggal bayar wang sahaja.

Ok itu dahulu untuk sesi mini ini.

Ali Imran Basikal Oren
Founder
Wartawan Awam

[MBM] Rindu siri MBM (Mitos Bisnes-Media) ?

[MBM] Rindu siri MBM (Mitos Bisnes-Media) ?
– – –

image

Saya juga.

Tapi biarkan saya siap tulis skrip untuk jurnal di  Bernama TV dahulu.

Its my first time, I got to take extra effort to understand the system, style and content presentation method.

My biggest love is still writing feature stories, but being given chance to do this just allow me to enhance my skills.

One word – Cool!

Tentang siri MBM, Isnin depan kita bertemu kembali ya.

Mitos #3: Aku Terkenal

Jumpa lagi,

Ali Imran
wartawanawam.com

Asas PR – Jangan Tipu!

ASAS PR – JANGAN TIPU

Some said, this is easier said than done.

For me, tell the truth, though it hurts.

Berkecimpung dalam bidang kewartawanan selama lima tahun mengajar saya tentang beza pengurusan berita organisasi antara yang baik dan yang gagal.

Imej organisasi adalah sesuatu yang mahal. It must be earned, cannot be bought.

Bila bercakap tentang imej organisasi, kita bukan cakap tentang CEO, Presiden, pekerja atau produk.

Its is more than that.

It is much bigger than that.

Company/organisation image comprises everthing about the whole system that runs it alive.

Daripada kualiti modal insan, sampailah ke rupa tong sampah yang diguna dalam pejabat.

+ + +

A. Sebab Menipu

Pada sesetengah organisasi, menipu adalah satu cara pilihan untuk mengatasi masalah, atas alasan menjaga air muka dan nama baik organisasi.

Mungkin cara ini berkesan pada zaman purba tapi hari ini, masyarakat dah pandai. Berita tersebar dengan cepat.

Jadi daripada anda menipu atau cuba menipu, fikir baik-baik. Kalaulah tindakan ini ‘kantoi’ apakah anda sanggup tanggung akibatnya.

Segala yang anda bina, sekejap sahaja boleh hilang.

+ + +

B. Apa nak buat?

Step 1: Admit the issue.

Step 2: Explain

a. Why/ How it happened?
b. Action taken for the time being
c. Your future action concering all related parties

Mudah, kan?

+ + +

C. Kebaikan Bercakap Benar

Imej – Memang imej syarikat akan sedikit tercalar tapi dalam masa sama ia akan ‘dibayar’ semula dengan kepercayaan yang lebih tinggi terhadap organisasi.

Memang akan ada yang tidak puas hati tapi itu adalah fitrah. Yang penting secara legal dan moral anda telah laksanakan tugas memberitahu tentang sesuatu kejadian dengan setelusnya.

Kalau ada maklumat yang masih belum boleh diumumkan, beritahu. Sebut “kami sedang meneliti maklumat tentang bla..bla..bla.. dan akan menyampaikannya sebaik ia disahkan”.

Begitulah.

Sampai jumpa lagi.

Ali Imran
wartawanawam.com

– – –
Sertai komuniti Wartawan Awam di link ini: http://goo.gl/forms/qncTdF0Gi0
– – –


Wartawan Awam
This email was sent to {$email} | Unsubscribe | Forward this email to a friend
Powered by MailerLite

HELIKOPTER HILANG – MIMPI BURUK PR

HELIKOPTER HILANG – MIMPI BURUK PR
= = =

Crisis management – mimpi buruk mana-mana Public Relations Officer dan Public Relations Agency.

Lihat sahaja kes seperti kes kapal MISC dirampas, MH370 hilang dan MH17 terhempas…pernahkah kita fikir, siapa yang jadi tulang belakang menguruskan kes-kes ini?

Sebaik sahaja khabar angin mula bertiup, bagi PRO — there goes your days and nights.

Bila ada kejadian yang melibatkan kecelakaan, kecederaan dan mungkin kematian – pengurusan maklumat kepada media mainkan peranan penting.

Dua masalah utama adalah:

Masalah 1: Maklumat tentang kejadian

Hal ini memerlukan koordinasi dengan pelbagai pihak yang terlibat seperti agensi penguat kuasa, search and rescue, internal-departmental communiation dan banyak lagi pihak lain.

Bukan senang. Bahasa tepat — SUMPAH SUSAH!

Ya lah, kadang-kadang ada maklumat bercanggah. Bomba kata lain, polis kata lain, JPAM kata lain.

Tak masuk lagi ground operation. Lain agensi, lain cara kerjanya. Lain kerjanya juga.

Kita yang PR ini, memang nak kena hadap ajalah segala benda yang kita pun baru nak belajar tapi dah kena tunjuk macam kita pakar.

Jadi segala maklumat ini, kita kena bawa pada ketua operasi. Biasanya pihak berkuasa yang akan tentukan sesuai dengan jenis kejadian.

Maklumat inilah yang kita nak bawa ke pihak ketiga, yang saya akan hurai di bawah.

Masalah 2: Communicating the information

Inilah yang MAHA SUSAH.

Ada dua audien yang laparkan maklumat kejadian.

a. Internal

Audien internal terdiri daripada the main stakeholder. Board of Directors, major shareholders, top tier management dalam syarikat/firma/kementerian mesti tahu maklumat tepat.

Ia akan memberi impak kepada langkah seterusnya yang bakal diambil.

Boleh jadi, perlu ada pemangku sementara jawatan melibatkan mangsa kejadian.

Boleh jadi, penangguhan keputusan-keputusan besar syarikat.

Boleh jadi, melibatkan tindakan yang akan diambil melibatkan ahli keluarga mangsa kejadian.

Boleh jadi macam-macam.

Dan satu keputusan yang penting adalah — semua ini akan perlu disampaikan kepada audien eksternal.

Ia perlu distrategikan sebaiknya agar dapat melancarkan operasi menyelamat yang dijalankan, mengelakkan salah faham dan menghindar fitnah.

b. Eksternal

Audien eksternal adalah masyatakat umum.

Agensi/Rumah Berita termasuk dalam golongan ini.

Sebagai sebuah organisasi, setiap maklumat yang nak disampaikan kepada umum perlu distrategikan sebaiknya.

Ada masa, kita memang ada maklumat, tapi ia belum sesuai disampaikan. Dan ia perlu disampaikan secara bertahap.

Public outrcy memang masalah besar hari ini. Dengan kemajuan media sosial, semua orang tiba-tiba jadi pakar.

Ramai juga yang cakap, macamlah dia ada di tempat kejadian.

Memang pada waktu ini, semua orang akan buat gaya macam dialah yang paling berhak untuk dapatkan maklumat TERKINI, LENGKAP dan TANPA TAPISAN daripada pihak bertanggung jawab.

Kadang-kadang saudara mara (entah betul entah tak) yang 10, 15 tahun tak bertegur sapa pun buat ‘hingaq’ macam dialah yang paling akrab dengan mangsa.

PR faham situasi itu tapi mereka juga ada perkara yang perlu didahulukan. Beri mereka sedikit ruang untuk buat kerja ya.

Dan paling celaka (use of this word was on purpose) yang buat ‘pendedahan’, ‘cerita sebenar’ dan teori konspirasi.

Perihal orang kutuk-mengutuk, mengatakan padan muka, kaitkan dengan politik – – itu memang tak boleh nak elak.

Negara ini memang dah rosakkan rakyatnya sendiri dengan agenda politik melampau sampai kasut hilang kat masjid pun nak dipolitikkan. Ini satu lagi jenis ‘mangkaq’ punya orang.

Ok back to the topic.

Kami para wartawan sedar akan strategi ini. Jadi sebab itulah kami akan gunakan sehabisnya sesi soal jawab untuk korek segala maklumat yang PR department sorokkan.

Nak atau tidak, anda kena sediakan jawapan. Di sinilah pentingnya spokesperson yang betul diletakkan di sidang media.

Setakat ini, pada saya – crisis spokesperson yang baik adalah Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein, waktu beliau uruskan MH370.

You require people that is not only able to read the statement and answer the question but someone that have the courage to hit back should someone ask nasty questions.

Thats the benchmark.

– – –

Jadi apa yang sebenarnya yang kita boleh faham?

1. Crisis Management is a job from hell.

2. Sebagai PR – kena pandai menyusun strategi untuk menyalurkan maklumat yang ada di tangan.

3. Masyarakat perlu faham yang mereka hanyalah pihak terakhir dalam perkongisan maklumat krisis – your concern is appreciated but you are not the direct stakeholder impacted.

– – –

Sekian dahulu. Semoga bermanfaat

.

Ali Imran
wartawanawam.com

– – –
Sertai komuniti Wartawan Awam di link ini: http://goo.gl/forms/qncTdF0Gi0
– – –


Wartawan Awam
This email was sent to {$email} | Unsubscribe | Forward this email to a friend
Powered by MailerLite

10 Soalan Sesi Meet & Greet

10 Soalan Sesi Meet & Greet
=======================

Hujung minggu ini, peluang terakhir para pempamer di #PBAKL untuk mengharapkan magis jualan selepas 7 hari yang mandom.

Sesi meet & greet penulis-pembaca juga memainkan peranan sebagai crowd puller dan close sale.

Kadang-kadang kasihan tengok penulis pegang mikrofon tapi lidah kelu tak tahu nak kata apa, jadi saya cadangkan 10 soalan yang boleh diguna agar memberi sedikit kerancakan pada sesi.

A. BIOGRAFI PENULIS
– – –
(Terutama bagi penulis baharu, tujuan soalan ini adalah untuk bina chemistry dengan crowd dan bagi penulis hilang gabra)

1. Boleh ceritakan latar belakang encik/puan?
2. Apa kerjaya sekarang?

B. HAL BUKU
– – –
3. Apa buku yang nak diperkenalkan hari ini?

4. Boleh kongsikan, buku ini tentang apa?

5. Siapa sesuai baca buku ini?

C. HAL PENULISAN
– – –
6. Apa yang mendorong encik/ puan menulis buku ini?

7. Berapa lama masa diambil untuk menulis?

8. Apa cabaran yang dihadapi semasa menulis buku ini?

9. Dalam buku ini, pada bab ## bertajuk $$$ bunyinya macam menarik, boleh kongsikan sedikit ianya tentang apa?
(Moderator boleh ulang-ulang soalan ini untuk beberapa bab selagi penulis belum buat muka nak bagi penumbuk, haha)

D. ELEMENT OF SURPRISE
– – –
10. Apa kelebihan beli buku ini pada hari ini di sini?
(Biasa kita jawab dengan jumlah diskaun dan peluang dapatkan tanda tangan penulis)
hadiah tambahan)

[BONUS] 11. Dengar kata ada demonstrasi khusus untuk pengunjung pesta buku hari ini, apakah ia?

+ + +

Sesuaikanlah ayat-ayat soalan di atas dengan house style rumah penerbitan anda. Yang formal dengan cara formal, yang rock dengan cara rokers.

Habis semua seluruh set, beri masa cool off kepada penulis dalam 5 – 10 minit, kemudian kalau masih perlu, boleh ulang semula seluruh atau sebahagian penting set soalan.

Antara bahagian A, B, C dan D — Moderator guna peluang untuk war-warkan lokasi reruai tempat berlangsungnya acara, dan tempat boleh beli buku.

Ia akan beri penulis sedikit masa bernafas.

Ok setakat ini dahulu. Semoga perkongsian ini bermanfaat.

Suka post ini, SHARE it!

Sekian.

Ali Imran
wartawanawam.com

PENULIS JUAL DIRI

PENULIS JUAL DIRI
================
Sabtu dan Ahad lalu saya meluangkan masa ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur.
 
Trend yang sangat menarik saya perhatikan adalah, boleh dikatakan semua reruai yang saya pergi ada sesi ‘meet and greet’ bersama penulis. Biasanya sesi ini makan masa sejam.
 
Kebanyakan booth menyediakan mikrofon, jadi penulis perlulah mengomel panjang tentang diri dan bukunya.
 
Ada juga yang bernasib baik, ada moderator seperti di Sofa Putih ITBM.
 
Bagaimana seseorang penulis atau sesebuah rumah penerbitan boleh memanfaatkan situasi ini lebih daripada sekadar sesi B2C?
 
Sediakanlah ‘Kit Media’ untuk produk-produk anda.
 
Sesuai dengan kemeriahan industri perbukuan, ada penulis yang telah bekerjasama dengan pelbagai rumah penerbitan.
 
Kawan saya mengadu, waktu dia buat promosi di booth rumah penerbitan A, orang datang tanya tentang bukunya yang diterbit di rumah penerbitan B. Kan dah pening kepala…
 
Nama penulis itu sendiri adalah satu jenama, jadi saya suka nak cadangkan pada para penulis untuk adakan satu ‘kit media’ merangkap ‘flyers’ tentang dirinya sendiri.
 
Pendek kata, juallah diri anda.
 
Masukkan terus butiran semua buku yang telah ditulis dan di mana peminatnya boleh dapatkan buku-buku itu.
 
Kalau nak lagi gempak, buat one or two page-press release. Mana tahu ada wartawan datang dan minat nak buat story, kan senang.
 
Untuk rumah penerbitan, saya berpendapat sudah tiba masanya untuk anda ada Media Kit setiap kali sertai pesta buku.
 
Isilah ia dengan press release, company fact sheet dan CD yang mengandungi beberapa keping gambar yang sesuai, jadi bila ada wartawan datang, anda dah tak kelam kabut.
 
MESEJ TERPENTING yang saya nak sampaikan ialah ini — tak kiralah bisnes anda besar mana atau kecil mana, anda perlu bersedia dengan kit untuk menghadapi pihak media.
 
Penulis, kalau ingin menjadi besar, harus bersedia. Walaupun dari satu sudut pandang, apalah sangat penulis novel kalau nak dibanding dengan CEO sebuah MNC.
 
Rumah penerbitan, mungkin rasa dia kecil. Judul buku pun baru ada 5, tapi dia tak sedar tahun depan boleh jadi judulnya jadi 50. Inilah masa nak belajar cara bawa diri, ke depan nanti jadi senang.
 
– – –
Baiklah, kita jumpa lagi lain kali. Sedang gigih nak habiskan baca ‘Lemoi’ terbitan Studio Anai-anai.
 
Review awal – buku ini termasuk kategori ‘Maha Best’
 
WIN_20160503_11_13_51_Pro
Sekian,
Ali Imran
 
– – –
Sertai komuniti Wartawan Awam di link ini: http://goo.gl/forms/qncTdF0Gi0
– – –